Acupunctuur En Gezondheid

Breaking news… accupunctuur succesvol tegen hoofdpijn!

Acupunctuur tegen hoofdpijn
Written by admin

Ben je doodmoe en heb je het helemaal gehad met die verschrikkelijk elke dag terugkerende hoofdpijn? Ben je het zat elke dag medicijnen in te nemen die beloven je van je hoofdpijn te verlossen maar het niet doen? Wordt je werk beïnvloed door onophoudelijke aanvallen van hoofdpijn? Wordt je doodziek van het luisteren naar het advies van je vrienden over wat je nu wel en wat je nu beslist niet moet doen wanneer je hoofdpijn hebt? En heeft het allemaal niets uitgehaald?

Wanneer jij een van de miljoenen mensen bent die dagelijks aan stress-hoofdpijn lijdt, bent je hier op het juiste adres. Realiseer je dat er velen net zoals jij dagelijks door deze enge en pijnlijke, altijd onverwacht optredende, hoofdpijnen geplaagd worden. Velen lijden onder deze veelvoorkomende maar daarom nog niet minder irriterende ziekte.

Je hoeft de hoop op genezing van deze hoofpijnen nog niet op te geven. Laat de moed niet zakken omdat je al van alles geprobeerd hebt; zoals ze zeggen: alleen door het maken van fouten leer je. Een van de methoden die je beslist nog zou moeten proberen is acupunctuur, waarvan de schoonheid en miraculeuze kracht in haar wonderbaarlijke eenvoud ligt.

Hoofdpijn laat zich door acupunctuur aanpakken!

Er is in de laatste decenia veel grondig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van acupunctuur op hoofdpijn. Zelfs de grootste sceptici hebben moeten vaststellen dat acupunctuur een goede methode is hoofdpijn te bestrijden.

In juni 2003 kwam er opnieuw een wetenschappelijk medisch rapport over acupunctuur uit waarin werd vastgesteld dat acupunctuur de frequentie en de hevigheid van de hoofdpijn die door de patiënten werd geleden verminderde. Daarnaast vond men dat, doordat de patiënten veel minder pijn leden, ze veel minder gewone medicijnen slikten.

Er kan daarom worden vastgesteld dat acupunctuur werkelijk werkt. Door de acupunctuurbehandeling worden hormonen in het lichaam en vooral het hoofd vrijgemaakt die werken als een natuurlijk barrière tegen de hoofdpijn. De acupunctuur is zelfs effectief bij behandeling van de door ons meest gevreesde vorm van hoofdpijn: de migraine.

De behandeling door de acupuncturisten bestaat niet alleen uit pure acupunctuur. Het wordt vaak gecombineerd met verchillende traditionele Chinese kruiden die een kalmerend effect hebben en zeer effectief zijn als alternatieve manier ziektes te bestrijden.

We moeten ons wel realiseren dat hoofpijnen die veroorzaakt worden door spanningen niet hetzelfde zijn als migraine. Migraine vereist meer aandacht en meerde acupunctuursessies. Het is altijd belangrijk je huisarts te laten weten dat je acupunctuur wilt ondergaan. De huisarts en de acupuncturist kunnen dan samen bepalen wat de beste behandeling is.

Je ziet het: het feit dat je aan hoofdpijn lijdt betekent nog niet dat je je hele leven veroordeelt ben tot medicijnen die weinig uithalen. Acupunctuur kan wonderen voor je doen. Niet alleen treden er veel minder bijwerkingen op, ook zijn de kosten van een behandeling een stuk lager dan de behandelingen van de reguliere gezondheidszorg.

About the author

admin