Doe Het Zelf Acupunctuur

Ontdek de beste acupunctuuropleidingen!

Acupunctuuropleiding
Written by admin

De gezondheidszorg is constant in beweging. Er worden steeds weer nieuwe medicijnen en behandelwijzen uitgevonden. Veel mensen stellen zich tegenwoordig flexibel op en profiteren zowel van de zegeningen van de moderne geneeskunde als van de oude wijsheden van de traditionele geneeswijzen. Zij bezoeken niet alleen hun huisarts, maar gaan ook regelmatig praten met een specialist in de alternatieve geneeswijzen.

Een van de meest populaire en legendarische alternatieve geneeswijzen is de acupunctuur. Acupunctuur is een discipline van de Chinese geneeskunst die meer dan 2000 jaar geleden werd uitgevonden en zich nog steeds verder ontwikkeld. Volgens de leer van de acupunctuur is de energiebalans van het lichaam essentieel voor de gezondheid. Een verstoorde energiebalans is de oorzaak van ziekte en pijn.

Misschien heb je er wel eens van gedroomd deze facinerende tak van geneeskunde zelf te beoefenen. Je kunt natuurlijk niet zomaar naalden aanschaffen en een bordje op je deur timmeren. Voor je jezelf acupuncturist mag noemen moet je een intensieve en jarenlange acupunctuuropleiding doen.

Maak een glanzende carrière in acupunctuur…

Het allerbelangrijkste aspect van het beroep van acupuncturist is dat je gezondheid en genezing wilt bevorderen. Bedenk dat de gezondheid van de patiënt in jouw handen ligt en een vergissing ernstige gevolgen kan hebben. Een verkeerde diagnose, een verkeerd geplaatste naald … alles wat je doet in onomkeerbaar en er is geen system restore knop… De allerbelangrijkste eigenschap van een acupuncturist is dus zorgvuldigheid.

Daarnaast is kennis natuurlijk bijna even belangrijk. Het volgen van een goede acupuntuuropleiding is van het grootste belang. De combinatie van zorgvuldigheid, hart voor je patiënten en een diepgaande kennis van de acupunctuur stellen je in staat een succesvolle carrière in acupunctuur te maken.

Wanneer je een acupunctuurpraktijk wilt openen zul je dus eerst de opleiding moeten volgen. Je leert daar de noodzakelijke theorie van de acupunctuur, de techniek van het toepassen van de acupunctuur, de filosofische achtergrond van de Chinese geneeskunde en – heel belangrijk – je loopt stage bij een erkend acupuncturist.
Als je dat allemaal geleerd en gedaan hebt en je diploma hebt gehaald kun je je praktijk openen en heb je je droom verwerkelijkt: je hebt van je roeping je beroep gemaakt.

Zorg er altijd voor dat je de juiste opleiding kiest. Ga na of de school erkend wordt. Dat verzekert je niet alleen van de beste opleiding maar verzekert je er ook van dat je met het diploma dat je haalt gerechtigd bent je als acupuncturist te vestigen.

In Nederland kun je verschillende diploma’s behalen en is het systeem nog niet zo gestandaardiseerd zoals bv. In de Verenigde Staten. Daar kun je het zogenaamde NCCAOM , National Certification Commission for Acupuncture and Oriental medicine examen doen. Het diploma dat je daarbij kunt halen is beperkt geldig. Je moet regelmatig cursussen blijven doen om je vergunning te behouden.

Acupuncturist wordt je niet zomaar. Je hebt veel passie en doorzettingsvermogen nodig om je droom te verwerkelijken. Als je eenmaal zover bent besef je dat het al die inspanning waard is geweest. Je kunt nu je leven wijden aan het helpen genezen van je medemens en tegelijkertijd een glanzende carrière tegemoet zien.

About the author

admin