Doe Het Zelf Acupunctuur

Hoe kies je de beste acupunctuuropleiding?

Acupunctuur Punten gezicht en nek
Written by admin

Heb je altijd al van een carrière in de gezondheidszorg gedroomd? Wil je jezelf ontwikkelen en ben je gefascineerd door alternatieve geneeswijze. Lijkt het beroep van acupuncturist je wel wat? Houd je ervan mensen te helpen?

Als je op deze vragen ja antwoordt en serieus over een carrière als acupuncturist na wil denken is het goed je te realiseren dat er nog heel wat andere vragen te beantwoorden zijn voor je een besluit kunt nemen over het volgen van een opleiding in deze fascinerende tak van de traditionele geneeskunde.

Je zou je bijvoorbeeld af moeten vragen waar je de beste opleiding zou kunnen. Waar moet je op letten als je je keuze moet maken uit tientallen opleidingen? En dan tellen we nog niet eens de cursussen die online worden aangeboden mee. Hoe kan ik me inschrijven en wat hebben ze mij als student te bieden?

Kies de beste school en bespaar jezelf kosten!

We hebben een aantal nuttige tips verzameld die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste acupunctuuropleiding:

1.Ga na of de school erkend is. Alleen dan kan ze het officieel erkende acupunctuurdiploma uitreiken, en heb je na het volgen van de opleiding het recht je acupuncturist te noemen.
2.Zoek een school die naast acupunctuur ook andere segementen van de traditionele geneeskunde op het programma heeft staan zoals b.v. anatomie, physiologie, lichaamstherapie, massagetherapie en andere vakken die raakvlakken met de acupunctuur hebben.
3.Laat je informeren over de grootte van de klassen en hoeveel leerlingen een leraar moet begeleiden. Acupunctuur is meer dan alleen maar theorie. Het is niet zo dat je wat kennis in je hoofd stampt en vervolgens met je naalden aan de slag kan gaan. Acupunctuur is bovenal een vaardigheid die in de praktijk geleerd moet worden. Een ervaren leraar die je kan helpen met het verwerven van deze praktijkervaring is van groot belang.
4.Als het je aan het geld ontbreekt om je in te laten schrijven kun je vaak een beurs aanvragen. Er zijn verschillende organisatie die programma’s in de gezondheidszorg op deze wijze ondersteunen. Neem contact met ze op en vraag of er ook beurzen voor aankomend acupuncturisten zijn.
5.Tenslotte, vergeet nooit even te checken of de opleiding erkend is. Verspeel geen geld en tijd aan illegale scholen die misbruik maken van de goedgelovigheid van hun studenten.

Door de juiste acupunctuuropleiding te kiezen kun je jezelf veel geld, energie en tijd besparen. Door de juiste opleiding te kiezen leg je de basis voor een florerende acupunctuurpraktijk…

About the author

admin