Doe Het Zelf Acupunctuur

Wil je van de beoefening van de acupunctuur je beroep maken?

Acupunctuur behandeling
Written by admin

Acupunctuur wordt al tweeduizend jaar toegepast bij het behandelen van ziekten en aandoeningen. Vooral in de laatste decenia is acupunctuur in het Westen steeds populairder geworden. Vanwege de steeds maar hogere kosten van de reguliere gezondheidszorg zijn steeds meer mensen geïnteresseerd geraakt in de acupunctuur. Acupunctuur is voor iedereen toegankelijk en bijna altijd is er wel een praktijk in de buurt.

Acupunctuur is de meest beoefende vorm van de vele vormen van traditionele Chinese geneeskunde. De filosofie achter de Chinese geneeskunde is dat ziekte niets anders is dan een onbalans in het lichaam. Evenwicht tussen yin en yang, een goede energiebalans is noodzakelijk voor de gezondheid.

Net als bij elke andere vorm van geneeskunde mag je de acupunctuur niet toepassen zonder de vereiste opleiding en diploma’s. Het leven van de patiënt ligt soms in handen van de acupuncturist. Een gedegen opleiding is noodzakelijk om fatale fouten te voorkomen.

Denk je dus aan een carrière als acupuncturist besef dan dat je een jarenlange training moet ondergaan voor je het recht hebt de acupunctuur te beoefenen.

Een acupunctuurdiploma: hoe verdien ik dat?

Om een een erkend acupuncturist te worden moet je laten inschrijven bij een van de opleidingen acupunctuur. Er zijn acupunctuuropleidingen verspreid over het hele land. Erkende acupunctuuropleiding voldoen aan alle eisen die de overheid aan zulke instellingen stelt.

Op de opleiding bestudeer je niet alleen de techniek van de acupunctuur, maar ook vele aanverwante vakken: anatomie, phsyologie, biochemie, voedingsleer en nog veel meer vakken die je helpen de Oosterse geneeskunde beter te begrijpen.

Tijdens de opleiding loop je ook stage. Dit is heel belangrijk, acupunctuur is meer dan alleen vakkennis, het is vooral ervaring. De stages vinden plaats bij klinieken of acupunctuurpraktijken en worden begeleid door een erkend acupuncturist.

Na het voltooien van de opleiding kun je nog niet gelijk aan de slag. Je moet eerst je vergunning krijgen voordat je je een erkend acupuncturist mag noemen. Pas dan mag je werken in deze fascinerende wereld van de acupunctuur.

Een acupunctuurvergunning – hoe krijg ik die?

Na het volgen van de opleiding en het behalen van je diploma dien je een acupunctuurvergunning aan te vragen. Deze wordt – na controle – door de overheid verleend.

Zodra je je diploma aan de muur hebt hangen kun je aan de slag. Bedenk wel dat het goed is je regelmatig bij te laten scholen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de acupunctuur. Er zijn verschillende vervolgopleidingen te doen die je een nog bekwamere acupuncturist maken en je het recht geven meer te vragen voor een behandeling. We wensen je veel succes met je praktijk!

About the author

admin